Moje americké zvyky, které jsem ztratil, když jsem se přestěhoval do Argentiny

cesnode

Administrator
Staff member
Buďte uraženi, pokud vám někdo říká nadváhu. Opravdu se zajímají o vaše zdraví a řeknou vám, zda jste na pokraji nezdravé váhy.

Terapie myšlení bylo něco, za co se stydět

Argentina je zemí s největším počtem terapeutů na obyvatele. Každý byl nebo byl v určitém okamžiku svého života na terapii a nikdo se o tom nebojí mluvit doslova.

Zapojte se rychle

V Argentině je oblečení velmi drahé, hlavně kvůli dovozním zákonům, takže nákup všech nových trendů bez ohledu na to, jak moc je plánujete ponechat pro sezónu, není něco, co by mělo luxus dělat, ať chtějí nebo ne. Dělají informovaná rozhodnutí s každým oblečením, které si koupí.

Říkám si"Američan"

"Já jsem taky Američan," odpoví s úšklebkem. Nejlepší je říci příjmení estadounidense ve španělštině, a přestože pro něj neexistuje žádný skutečný anglický ekvivalent (jsem sjednocený Statian?). Nejjednodušší je to říci a zcela se vyhnout diskusi.

Ukázalo se to včas

Pokud mám plány na večeři v 9pm, přijdu v 9: 30pm a nebyl bych překvapen, kdyby někteří lidé stále padají kolem 10pm. Jdeš pozdě do práce nebo na pohovor? To není důležitá věc.

Rozptylování osobní otázkou během rozhovoru

V rozhovoru v Argentině, byl dotázán "kolik ti je?""s kým žiješ?""Plánujete otěhotnět?"Dokonce jsem slyšel, že někteří zaměstnavatelé navštíví dům kandidáta, aby viděli, jak žijí.

Setkání s rodinou byla vážná věc

V Americe můžete počkat až do zasnoubení, abyste se setkali s rodiči. Mezitím, v Argentině, většina lidí žije se svými rodinami až do konce 20 prosinec. Kromě toho jsou rodinné funkce velmi běžné. Tak, ať už jste opravdu chodit s někým někdo nebo jste si našli nové přátele, budete s největší pravděpodobností pozváni na rodinné grilování každou neděli.

Stres z práce

Přijal jsem postoj no pasa nada (hrubý překlad: bude to v pořádku). Těžká pracovní zátěž? Ne, pasa nada, dokončíme to zítra. Objevuje se nový problém? Ne, pasa nada, odpověď přijde. S tímto přístupem problémy rozhodně trvalo déle, než se vyřešily, což může znamenat plýtvání penězi za práci, ale nakonec jsem se naučil, abych se příliš nestresoval o práci a nebral všechno ze dne na den.

Čekám na přechod ulice

Auta se pro vás nezastaví a přechody pro chodce neznamenají nic, takže je nejlepší překročit, když můžete, a modlit se za to nejlepší. Stává se z toho opravdu dovednost.

Jíst až do 19 hodin

Pokuste se dostat do restaurace v 18:00 na poslední jídlo dne a pochopí, že jste cizinec. Rodinná večeře začíná od 8: 00 do 21: 00, ale také není neobvyklé vidět rodinu s malými dětmi jíst ve 12: 00. Večeře s přáteli ve městě začíná mezi 9 a 10 hodinou. Prosinec.

Myslet si, že jízdní pruh je pouze pro jedno auto

Nastupování a vystupování z pruhů je pro ně druhou přirozeností, ale když jsem nastoupil do auta ve velkém městě Buenos Aires, málem dostal infarkt. Sdílejí proužky, jako plátky pizzy.

Čekání na večeři až skončí po dokončení jídla

Sobre mesa je termín používaný Argentinci k popisu času, který trvá mezi 30 minut až dvě hodiny, než si Dec povídá, pít víno a dokončit po jídle. I když jste to jen vy a někdo blízký, je vzácné mít večeři rychle a opustit stůl. Můžete očekávat, že přátelské a rodinné akce budou trvat celý večer.

Pití Starbucks každý den

Nikdo nenavštěvuje Starbucks tak často jako Američané. Argentinci dávají přednost espressu po večeři para bajar la comida (pomáhá pokrmu spadnout) nebo malé kavárně con leche (káva s mlékem) ráno. Jinak je uvidíte pít mate, místní nápoj podobný čaju opilému z dýně a slámy.

Nákup všeho, co potřebuji v jednom obchodě

Oblíbený řezník vaše maso, ovoce a zelenina pro verduleria, léky a farmacie výrobky pro péči o pleť pro odpolední čaj a dort pekárna, zmrzlina salon o víkendech (viz obr. Zvyk # 15). Pak máte místní tiskárnu, papírnictví, nebo dokonce obchod se zdravými potravinami pro ořechy a semena. Vždy se ujistěte, že plánujete dopředu, abyste si ušetřili den pobíhání po popadnutí všeho.

Myslet si, že všechny zmrzliny jsou stvořeny stejné

Vzpomínám si, když jsem poprvé chtěl koupit zmrzlinu v obchodě. To byla kacířství! Existuje hierarchie nejlepší zmrzliny ve městě. Někteří mohou říci,že je to Freddo; jiní mohou mít své oblíbené okolí. Ale bez ohledu na to, vždy to zahrnuje volání do zmrzlinového salonu a výběr hrsti různých příchutí, které vyhovují všem dezertním chutím.

Back